ترهفرنگی با طعمی بهتر و شیرینتر از پیاز، طعم غذا را بدون اینکه طعم خود را قالب کند، بهتر میسازد. تره فرنگی از خانواده پیاز، موسیر و پیازچه است که شباهت بسیاری با پیازچه دارد. تره فرنگی مانند پیازچه، پیازی کوچک و ساقهای استوانهای شکل و سفیدرنگ دارد که به برگهای پهن، سبز و پیچیده منتهی میگردد. تره فرنگیها، حدود 30 سانتیمتر طول و حدود 2.5 تا 5 سانتیمتر قطر دارد. مزه و طعم آن مانند موسیر اما کمی شیرینتر و خوش طعمتر است.
فواید ترهفرنگی
تره فرنگی مانند سیر و پیاز از خانواده گیاهی بهنام آلیوم (Allium) میباشد. به دلیل یکی بودن خانواده ترهفرنگی و سیر و پیاز، حاوی موادی یکسان میباشند که برای سلامتی مفید است.
کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون
منگنز | 13/0 میلی گرم |
ویتامین C | 18/ 2میلی گرم |
آهن | 57/0 میلی گرم |
فولات | 12.64 میلی گرم |
ویتامین B6 | 06/0 میلی گرم |
تقویت سلامتی
مصرف گیاهان آلیوم، دو تا چندین دفعه در هفته، باعث کاهش ابتلاء به سرطان روده و پروستات میگردد. تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر آلیوم بر سرطانها، نشان داده است که موادی درون این غذاها است که توانایی حفاظت از سلولهای روده را در مقابل عوامل سرطانزا دارد.
اگرچه مواد موجود در تره فرنگی مانند مواد موجود در سیر و پیاز است، اما میزان آنها بسیار کم است. به همین دلیل برای بدست آوردن تاثیر این مواد باید از مقدار زیادی تره فرنگی استفاده نمود. خوشبختانه طعم شیرین و ملایم آن باعث میشود که خوردن آن به مقدار زیاد، آسان باشد.
تثبیت قند خون
علاوه بر فوایدی که خانواده آلیوم دارد، تره فرنگی حاوی مقدار زیادی منگنز، ویتامین B6، ویتامین C، فولات و آهن میباشد. ترکیب این مواد مغذی بایکدیگر باعث تثبیت قند خون میشود.