-
گوجه فرنگی
دوشنبه 29 فروردینماه سال 1390 21:45
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA مصرف مداوم گوجه فرنگی در پیشگیری از بروز حمله ھای قلبی موثر است . لیکوپن موجود در گوجه فرنگی از ایجاد کلسترول بد و ایجاد پلاک ھای چربی در سرخرگ ھا جلوگیری و از بروز حمله قلبی پیشگیری می کند . گوجه فرنگی بسیار مفید، کم کالری و در عین حال خوش طعم است که خوردن آن به عنوان یک...
-
دارواش
پنجشنبه 2 دیماه سال 1389 19:42
دارواش، آرام بخش است دارواش گیاهی بدون ریشه است که روی گیاه میزبان مستقر می شود و آب و مواد غذایی موردنیاز خود را از شیره خام به دست می آورد. در این مطلب از «ehow» به خواص این گیاه اشاره شده است. * خاصیت ضداسپاسمی آن در درمان سرفه موثر است. * این گیاه خاصیت آرام بخش دارد و به طور موثر در درمان بیماری های مربوط به...
-
کبر
سهشنبه 23 آذرماه سال 1389 15:24
کبر گیاهی بومی مدیترانه، در آب و هوای مرطوب و گرم کشورهای قبرس، ایتالیا، یونان، آفریقای شمالی و برخی مناطق آسیا به عمل می آید.این گیاه که در زمان قدیم در طب یونانی و عرب مورد استفاده قرار می گرفت، دارای خواص فراوانی است که در این مطلب از «ehow» به آن اشاره شده است. * این گیاه کلسترول خون را کاهش می دهد. * افزودن چند...
-
گریپ فروت
پنجشنبه 18 آذرماه سال 1389 12:41
گریپ فروت و خواص آن گریپ فروت میوه ای استوایی است که انواع مختلفی دارد.این میوه که دارای انواع دانه دار و بی دانه است، طبق رنگ پوست که زرد یا زرد متمایل به صورتی است، طبقه بندی می شود. این میوه تلخ مزه در اواخر قرن ۱۷ در باربادوز کشف شد. - سرشار از ویتامین C و پتاسیم است. - منبعی غنی از فولات، آهن، کلسیم و سایر مواد...
-
کدو حلوایی و تخم کدو
چهارشنبه 17 آذرماه سال 1389 12:34
تاریخچه کدو اولین بار در مکزیک در حدود 1400 سال قبل از میلاد مسیح کاشته شد و یکی از گیاهان جالیزی به شمار می آمد. ذرت و لوبیا در آن زمان توسط مردمان آمریکای لاتین کاشته می شد و به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می گرفت. با گذشت زمان و پیشرفت علم کشاورزی و با استفاده از ژنتیک، بذر کدو اصلاح گردید. سپس بذر اصلاح شده...
-
پرتغال
شنبه 13 آذرماه سال 1389 23:30
مصارف سنتی: پوست و آب پرتقال تقویت کنندة معده، ضد نفخ، محافظت کننده از بروز عوارض کمبود «ویتامین ث» و ادرارآور می باشد. مصرف جوشاندة پوست آن برای آرام کردن سرفه، رفع سرماخوردگی و سوء هاضمه مفید می باشد. پوست آن به عنوان مرهم برای اگزما و ناراحتی های پوستی مفید است. جوشاندة برگ های پرتقال مانند سایر مرکبات برای شستشوی...
-
خرمالو
دوشنبه 3 آبانماه سال 1389 00:14
خرمالو، سرشار از ویتامینA خرمالو سرشار از ویتامینA و بتاکاروتن است. همچنین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های B1 ، B2 ، B3 و C می باشد. در ضمن این میوه خوش رنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم ، گوگرد ، آهن ، فسفر ، منیزیم و پتاسیم است. هر یک از مواد معدنی فوق نقش مؤثری در سلامتی و تندرستی بدن ما...
-
فندق
پنجشنبه 30 مهرماه سال 1388 00:34
فندق Hazelnut نام علمی Corylus avellana گیاه شناسی فندق درختچه ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع 6متر نیز می رسد . درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است برگهای درخت فندق پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه ، برنگ سبز و یا دمبرگی بطول تقریبا یک سانتیمتر می باشد فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است که...
-
موز
پنجشنبه 30 مهرماه سال 1388 00:26
موز؛ کاهش دهنده فشار خون بالا گیاه موز یکی از قدیمی ترین گیاهان است که تکامل یافته نوع وحشی آن می باشد. این گیاه در واقع یک گیاه درخت مانند است که می تواند تا 9 متر نیز ارتفاع داشته باشد. مواد مغذی موجود در 100 گرم موز : کالری 95 کیلوکالری کربوهیدرات 23 گرم فیبر 1 گرم پتاسیم 400 میلی گرم منیزیم 34 میلی گرم مس 1/0 میلی...
-
آلبالو و گیلاس
یکشنبه 4 مردادماه سال 1388 23:59
درخت آلبالو درختی کوچک از تیره گل سرخیان است که برگهای سبز و گلهای سفید رنگ دارد. آلبالو در حقیقت نوعی گیلاس است که در زبان لاتین Sour cherry نام دارد و میوه آن کمی کوچکتر از گیلاس بوده، قهوهای تیره یا سیاه و ترش مزه است. گرم آلبالو ( یک فنجان) حاوی ترکیبات زیر است: انرژی : 5/51 کالری، پروتیین : 1 گرم ، کربوهیدرات...
-
تره فرنگی
یکشنبه 4 مردادماه سال 1388 11:18
ترهفرنگی با طعمی بهتر و شیرینتر از پیاز، طعم غذا را بدون اینکه طعم خود را قالب کند، بهتر میسازد. تره فرنگی از خانواده پیاز، موسیر و پیازچه است که شباهت بسیاری با پیازچه دارد. تره فرنگی مانند پیازچه، پیازی کوچک و ساقهای استوانهای شکل و سفیدرنگ دارد که به برگهای پهن، سبز و پیچیده منتهی میگردد. تره فرنگیها، حدود...
-
تره
یکشنبه 4 مردادماه سال 1388 11:15
درمان تمامی عفونت ها،تره از جمله سبزی های معروف و خوردنی است که ساقه ندارد و برکهای آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نیز خوانده می شود. فواید تره: ـ تره ناراحتی طحال را برطرف می کند. ـ تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر وپیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو می کند. ـ مصزف تازه...
-
شاتوت
شنبه 3 مردادماه سال 1388 18:14
Untitled Document Moraceae :تیره Moras nigra L . :نام لاتین Black mulberry – Persian mulbery :نام انگلیسی شرح گیاه درخت شاه توت را بومی ایران وترکیه می دانند. درختی است به ارتفاع 4 تا 10 که به حالت طبیعی به ارتفاع 20 متر نیز می رسد. رنگ پوست آن قهوه ای تا قهوه ای سیر ولی شاخه هایش تا اندازه ای سبز روشن و با دانه دانه...
-
شوید
شنبه 27 تیرماه سال 1388 01:11
شوید(Dill) گیاهی است یک ساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد و دارای ریشه راست، مخروطی شکل و به رنگ سفید است. طول ریشه متغیر و بین 10 تا 30 سانتی متر می باشد. ساقه آن منشعب استوانه ای بی کُرک، دارای خطوط طولی و در محل گره ها کمی فرو رفته است. این گیاه در اکثر نقاط دنیا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ،مصر ،آمریکا و...
-
توت فرنگی
جمعه 26 تیرماه سال 1388 00:22
توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند. توت فرنگی به صورت وحشی و اهلی می روید و به اسامی چپلک، چپالک، شالکه و چلم نیز خوانده می شود. این میوه به حالت خود رو در بعضی نواحی...
-
توت سفید
پنجشنبه 25 تیرماه سال 1388 17:12
میوه ای آبدار ، ریز ، شیرین ، و لذیذ است . درخت توت سفید ، بزرگ تنومند و دارای برگهای پهن است که در تغذیه کرمهای ابریشم مورد استفاده قرار می گیرد. قسمتهایی که در تغذیه و پزشکی مورد استفاده است عبارتند از : میوه برگ شیره پوست شاخه های تازه توت سفید را تازه می خورند و برای مصارف زمستان آن را خشک کرده و مانند کشمش می...
-
انواع توت و تاثیر آنها بر سلامتی بدن
چهارشنبه 24 تیرماه سال 1388 21:00
توتها از بهترین میوهها هستند که نه تنها دارای طعم بسیار عالی میباشند، بلکه حاوی فیتوکمیکالها هستند که شگفتی میآفرینند و باعث بهبود و تعدیل سلامتی میشوند. توت دارای فیبر بالا و قند نسبتاً پایین است، بنابراین اگر در حد متعادل مصرف شوند، موجب تغییرات شدید انسولین نمیشوند. انواع مختلف توت دارای مقادیر متفاوت از...
-
زنجبیل
سهشنبه 23 تیرماه سال 1388 03:39
زنجبیل یا زنجفیل گیاهی است با نام علمی ZINGIBER OFFICINALE که به نام عمومی GINGER در دنیا مشهور است. از نام های دیگر آن می توان به جربیل و زنزبیل نیز اشاره نمود. البته گونه های دیگری از این گیاه نیز وجود دارد که در ادامه توضیح داده می شود. زنجبیل، گیاهی است چند ساله که دارای ریزوم های غده ای است. ساقه های گیاه به طور...
-
تمشک
دوشنبه 22 تیرماه سال 1388 23:39
تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت می شود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و ... خورده می شود. بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل ها و صحراها می روید و گاهی آن را می کارند. نام های دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقه های تمشک نرم و به رنگ...
-
خربزه
دوشنبه 22 تیرماه سال 1388 00:18
ارزش تغذیه ای خربزه خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می...
-
زرشک
یکشنبه 21 تیرماه سال 1388 15:57
کلیات گیاه شناسی زرشک درختچه ای است دارای ساقه ای خاردار که ارتفاع آن تا 4 متر نیز میرسد . چوب این درخت قهو ه ای ، قرمز و یا زردرنگ می باشد . برگهای آن بیضی شکل با دندانه های اره ای و گلهای آنخوشه ای و زردرنگ است شاخه های زرشک تیغ زیادی درد . میوه زرشک قرمز رنگ ، گوشتی بیضوی شکل و دارای طعمی ترش است قسمت مورد استفاده...
-
آلو
یکشنبه 21 تیرماه سال 1388 00:48
آلو یک میوهی تک هستهای از خانوادهی هلو و زردآلو است. بیش از هزاران گونهی متفاوت از این میوه در دنیا وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و اندازه تنوع زیادی دارند. معروفترین این گونهها نوع ژاپنی است که برخی انواع آن به رنگ زرد و پرآب بوده و برخی دیگر درصد آب کمتری داشته و قرمز متمایل به ارغوانی هستند. اندازهی آلو در...
-
هلو
شنبه 20 تیرماه سال 1388 20:47
درخت هلو درختی است زیبا ولی کم دوام و عمر ان 5 یا 6 سال است و می توان انرا با درخت بادام یا الو یا زرد الوو شفتالوپیوند زد.برگ های ان دراز و دندانه دار بوده با گلهای درشت به رنگ صورتی و مانند بعضی از گیاهان قبل از بیرون امدن برگ گل میدهد و منظره زیبا و جالبی دارد . میوه ان از نوع شفتالو ولی درشت تر و پر اب و شیرین با...
-
انگور
جمعه 19 تیرماه سال 1388 11:18
کلیات گیاه شناسی درخت انگور که درخت مو نیز نامیده میشود درختچه ای است بالا رونده که از دیوار و درختان مجاور بالا می رود . ساقه آن گره در و دارای برگهای متناوب است . برگهای انگور دارای پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز ت یره می باشد . گلهای آن کوچک ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر می شو د . میوه درخت انگور ، گوشتدار و شیرین و...
-
هندوانه
جمعه 19 تیرماه سال 1388 00:00
هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، آرامبخش و مسکن التهابات درونی است که اصولا برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف میشود و مورد پسند بسیاری از مردم است. طبیعت هندوانه سرد و تر است و برای افراد گرممزاج بسیار مطلوب است. هندوانه گیاهی است یکساله و یک پایه ساقه آن خزنده و پیچک دارد و برگهای آن پهن با بریدگیهای عمیق...
-
زیتون
چهارشنبه 17 تیرماه سال 1388 22:56
زیتون Olive نام علمی Olea europaea گیاه شناسی زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر ولی هنگامیکه در شرایط مساعد پرورش می یابد ارتفاع آن حدود 12متر و قطر تنه اش به 3 متر میرسد . چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است که خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد . از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف...
-
سیب
چهارشنبه 17 تیرماه سال 1388 02:38
کلیات گیاه شناسی درخت سیب در یبشتر نقاط دنیا پرورش داده می شود و سیب میوه ایست که می توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دینا انرا می شناسند. در کشور عزیز ما ایران این درخت بصورت وحشی در جنگل های شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آنرا آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می گویند . سیب انواع مختلف درد ....